Levea

A whole new world
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Laatste onderwerpen
» De stad Qwatar - Delicia
wo sep 11, 2013 5:06 am van Ian

» Het grootland - Het Naaldbos
ma sep 24, 2012 8:29 pm van Keira

» De ruïnes - Bergendal
za sep 22, 2012 11:51 pm van Deke

» Kamalita - Herberg de Zwarte roos
za sep 15, 2012 11:00 pm van Keira

» Oerwoud - Zuiderlanden
vr sep 14, 2012 3:03 am van Deke

» Fita - De bocht in de rivier
wo sep 12, 2012 2:54 am van Deke

» Het zwarte strand
ma sep 10, 2012 9:18 am van Ian

» Jura - het grote meer
ma sep 10, 2012 8:34 am van Keira

» Samino - Ebalt - De herberg
ma sep 10, 2012 6:52 am van Ruby

Statistieken
We hebben 41 geregistreerde gebruikers
De nieuwste gebruiker is Phineas.

Alle gebruikers hebben in totaal 2929 berichten geplaatst in 162 onderwerpen
Meest actieve berichtenplaatsers van deze week

Deel | 
 

 Gwain Hayden

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gwain
Level 1
avatar

Aantal berichten : 2
Registratiedatum : 03-07-12

BerichtOnderwerp: Gwain Hayden   do jul 05, 2012 11:37 am

De basis informatie
Volledige naam: Gwain Hayden
Roepnaam/bijnaam: Gwain of Gwainy (al mag alleen zijn oude grootmoeder hem zo noemen, dus pas op! >:3)
Leeftijd: 19 (mensen)jaar
Verjaardag: 21 september, de eerste dag van de herfst
Geslacht: Man
Geloof: Door zijn nuchtere, Esionse opvoeding heeft Gwain geen echte godsdienst of geloof. Toch gelooft hij wel in de innerlijke kracht van mensen (..en andere wezens) en stiekem in ware liefde.
Tovenaar, begaafde of 'gewone sterveling': een tovenaar (in wording).

Het innerlijk
Karakter:
Gwain Hayden, de jongen met de dierenschaduw (zie ‘zwakheden’), is misschien wel de vrolijkste Esion die je tegen het lijf kunt lopen, al is het niet moeilijk om de algemene somberheid van Esionen te overstemmen. Laat je daarom zeker niet misleiden door de treurige blik in zijn rode ogen. In zijn geval zijn de ogen geen spiegels van de ziel.
Maar vrolijkheid en optimisme zijn niet de enige dingen die Gwain onderscheiden van andere mensen in Esio. Gwain valt namelijk nog het meest op in het sombere, sobere Esionse bestaan door zijn onuitputtelijke lust voor avontuur. Hij is leergierig, nieuwsgierig en hoopt elke dag wel iets nieuws te kunnen ontdekken. Een leven op het platteland in zijn geboorteland is dan ook niet voor hem weggelegd, vind hij. Deze specifieke karaktereigenschappen hebben hem in zijn jeugd vaak genoeg in de problemen gebracht en hem de betiteling ‘kwajongen’ gegeven, maar of hij zich hier ook maar iets van aantrok…? Niet echt. Gwain zal hoe dan ook trouw blijven aan zichzelf en heeft zich nooit snel aangepast aan de strenge normen van zijn familie en zijn land, tenzij hij het hier zelf mee eens was.
Tja..al lijken zijn karaktertrekken niet altijd de makkelijkste, Gwain heeft echt een goed hart. Vrienden en familie kunnen altijd met problemen bij hem terecht en hij zal hen ook proberen te helpen. Gwain houdt er zelfs van anderen te helpen en medeleven en vriendelijkheid zijn zeker twee dingen waar hij veel waarde aan hecht. Als klein jochie was iedereen al zijn beste vriend, als ze maar aardig tegen hem deden en ook nu nog ziet Gwain eigenlijk bijna niemand als een vijand, tenzij diegene hem natuurlijk bewust kwaad wil doen.

Relaties: Gwain is hetero en niet echt op zoek naar een relatie. Hij gelooft dat het juiste meisje op een dag ineens voor zijn neus staat, maar het is niet dat hij zichzelf hier per se voor bewaard. Hij vindt namelijk ook dat liefde, hoe onschuldig of oppervlakkig soms ook, een deel van het avontuur van het leven is en dus volop gevierd moet worden.
Bijzonderheden aan karakter: Gwain heeft een hoge intelligentie, wat voor het grootste deel ook de oorzaak vormt van zijn avontuurlijke, nieuwsgierige en leergierige karakter.
Talenten: Hm, eens zien… Muzikaal? Nee, hij is niet bijzonder muzikaal. Creatief dan? Ach, als je, je uit een ongemakkelijke, lastige situatie kunnen redden meetelt.. Als Gwain toch iets zou moeten noemen, dan zou het zijn kleine, half verborgen talent in uitvinden zijn. Van wat roestig metaal en andere afvalmaterialen zou hij bijvoorbeeld al iets heel moois kunnen creëren. Maar hij is ook in staat veel uitgebreidere, handige machines en apparaten uit te vinden (niet machines zoals wij die kennen natuurlijk, maar bijvoorbeeld een nieuwe handmatige mixer voor in de keuken in plaats van een simpele lepel om te mixen)
Zwakheden: Volledig afhankelijk zijn van anderen, zich altijd aan de regels houden als deze tegen zijn gevoel ingaan en leven zonder enige vrijheid, zijn drie dingen waar Gwain eigenlijk niet mee zou kunnen leven. Maar zijn grootste zwakte zijn transformatiespreuken. Zijn bekendste ongeluk hiermee is dat Gwainy een keer per ongeluk zijn eigen schaduw betoverd heeft. Hierdoor is zijn schaduw eigenlijk…zijn schaduw niet meer, maar de schaduw van een dier die de neiging heeft van gedaante te veranderen bij verschillende emoties. Zo heeft zijn schaduw te vorm van een enorme grizzlybeer als hij boos is, of van een konijntje als hij bang is. Tot nu toe heeft hij nog geen oplossing voor dit ‘probleempje’ kunnen vinden..

Sterke punten: Wederom zijn hoge intelligentie en daardoor vermogen tot uitvinden, maar door veel te trainen is hij ook op lichamelijk vlak sterker geworden de afgelopen jaren.

Status: Gwain wordt vaak gezien als de vrolijke, vriendelijk jongen. Of als een flapuit of een niksnut (meestal wordt zijn intelligentie namelijk redelijk verbloemt door zijn veel meer aanwezige onhandigheid) en die jongen met de dierenschaduw, maar dan nog valt hij niet per se op. Hij heeft ergens wel een beetje charisma en leiderskwaliteiten zitten, maar een leiderstype is hij niet echt.

Afkomst
Land: Esio (te vinden bij de landen en volkeren beschrijvingen)
Volk: Eséan, oorspronkelijke bevolking van Esio, tegenwoordig ook wel Esion genoemd.
Beschrijving volk: -zie ook beschrijving van Esio- in het kort: Esio is een zeer arm land in het oosten van Levea. Het is een land waar men over het algemeen walgt van alles wat niet voldoet aan de strenge, Esionse normen, kortom alles wat volgens de bevolking 'anders' is. Magie is eigenlijk nog het grootste taboe hier. De grootste bronnen van inkomsten (hoe weinig dit ook is) zijn de visserij, landbouw en mijnbouw. Het land bestaat uit drie delen: het Hoogland in het noordelijk gelegen Hiyemsgebergte, het Laagland in het zuidoosten en het Eiland (een magisch, en daardoor, in de ogen van de Esionen, vervloekt eiland vlakbij de kust van Esio). Het Hoogland en Laagland hebben allebei een eigen staatshoofd en zijn eigenlijk altijd al met elkaar in conflict. Vele legendes doen de ronde over het Eiland, maar geen normale Esion zou het ook maar in zijn hoofd halen hier naartoe te gaan.
Familie: vader; Dwain (39), moeder; Isolde (37) en nog verre neven, nichten, ooms en tantes.

Het uiterlijk
Uiterlijke kenmerken van het volk: Ieder Esion heeft van nature roetzwart haar, helrode ogen en een marmerwitte huid. Gwain vormt geen uitzondering bij deze kenmerken.
Lengte: Een gemiddelde lengte voor een Esion man, ongeveer 1.87 meter
Omschrijving haar: roetzwart, warrig haar wat in het juiste licht soms meer asgrijs van kleur kan zijn
Omschrijving ogen: De kenmerkende helrode ogen. Al vanaf kinds af aan stralen Gwains ogen een bepaalde rust, wijsheid en treurnis uit die tot zijn dertiende jaar niet te verklaren vielen.
Bouw van het lichaam: Een atletisch lichaam, getraind en gevormd door het zware werk op het land en later door het vele trainen in de krijgskunst en magie
Kledingstijl: Het past bij zijn opvoeding dat Gwain niet echt gewend is aan kleur, dus draagt hij nog steeds vooral zwarte en grijze kleren waarin hij zich gemakkelijk kan voortbewegen.
Uiterlijke kenmerken: Gwain kan vooral herkend worden aan de aparte blik in zijn rode ogen, maar twee andere kenmerken kunnen de moedervlek in zijn hals zijn die aantoont van welke familie hij afkomstig is en het litteken over een deel van zijn rug (in de vorm van drie grote sneden) dat hij heeft opgelopen bij een zeer ongelukkige val in zijn jeugd.

Kracht
Hoofdkracht: Vuur
Specialiteit van het volk: De oorspronkelijke specialiteit van de Eséan is de mijnbouw, maar een deel van Esio (het kleine eiland vlakbij) bestaat uit de broedplaats van een zeer duistere vorm van magie, welke de magische mensen onder de Eséan zeer heeft geïnfecteerd met deze duisternis. Dit is dus eigenlijk de geheime, magische specialiteit van de Esionen.
Specialiteit van de tovenaar: Gwain wil graag zoveel mogelijk soorten magie leren beheersen, maar zijn specialiteit is helen.
Wapens: Hij heeft na het ‘afstuderen’ aan zijn opleiding op het Eiland een magische dolk meegekregen, maar eigenlijk is Gwain tegen wapens en zinloos geweld. Hij gebruikt als het nodig is vooral zijn magie om zichzelf te verdedigen, maar in principe nooit om aan te vallen
Vechtsport: Tijdens zijn opleiding heeft hij ook de nodige lessen gehad in de krijgskunst, maar dat was meer een mix van verschillende soorten krijgskunst en vechtsporten waardoor hij niet echt één soort heeft leren beheersen.

Draak of ander Wezen
Wezen: Dracus Morfus, oftewel 'transformerende draak'. Deze bijzondere drakensoort heeft door een zeldzame magie geen vaste vorm en kan hierdoor verschillende gedaantes aannemen: van een schattige kitten (voor zover hij schattig kan zijn met zijn vlammende ogen en vacht van as…) tot een machtige, vuurspuwende draak. Een Dracus Morfus kan zich echter niet tot een exacte kopie van een ander wezen omvormen, doordat dit wezen enkel bestaat uit duisternis en as. Daarbij kan hij enkel het uiterlijk van andere wezens gedeeltelijk kopiëren, alleen dat. Als een ander magisch wezen bijvoorbeeld bepaalde krachten heeft, zal hij deze niet overnemen. En tot een zeedier vervormen wordt bijvoorbeeld ook lastig door zijn ‘vlammende uiterlijk’.
Naam van je draak of wezen: Trust. Het is een verbastering van het Esionse woord voor vertrouwen; ‘truest’. Gwain heeft deze naam bewust voor de draak gekozen, omdat Trust de enige is die Gwain in zijn leven echt heeft kunnen vertrouwen.
Geslacht van je wezen: M
Karakterschets: Trust en Gwain hebben op het gebied van karakter erg veel gemeen. Beiden zijn nieuwsgierig, redelijk impulsief en vreselijk eigenwijs. Vaak is het Gwain die Trust moet tegenhouden als hij weer iets spontaans wil uithalen wat misschien niet erg slim is om te doen, maar vaker nog doet hij vrolijk met zijn drakenwederhelft mee. Samen vormen ze al jaren een berucht duo.
Uiterlijk van je draak: Aangezien Trust geen vaste vorm heeft, is zijn uiterlijk niet precies te beschrijven, maar het plaatje hieronder toont hoe een Dracus Morfus er van zichzelf ongeveer moet uitzien.
Extra
Verleden: Gwain Hayden is opgegroeid op een boerderij in het Esionse Laagland die al sinds mensenheugenis overging van vader op zoon, maar bij hem stopte die traditie. Gwains ouders konden zich maar één kind permitteren door de enorme armoede ook in dit deel van Esio, waardoor alle druk van het familiebedrijf overnemen dus op Gwain rustte. Maar al vanaf jongs af aan bleek Gwain heel anders te zijn dan alle andere kinderen in de buurt en helemaal niet zo’n geschikte opvolger van zijn vader te zijn. Terwijl de andere kinderen buiten al spelend het werk op het land leerden kennen, zat Gwain veel liever binnen met één van de studieboeken van zijn oma die als enige niet uit Esio kwam. Natuurlijk begreep hij er in het begin allemaal niets van, maar het bleek dat de vreemde Esionse jongen veel meer in zijn mars had dan zijn minachtende familie van hem verwachtte. “De jongen heeft een goed stel hersens!” had hij zijn grootmoeder ooit eens horen zeggen, maar, zoals van hen verwacht werd, schonk niemand er voor de rest aandacht aan. Vreemde, filosofische gedachtes en ingewikkelde leerboeken paste niet bij een gerespecteerd man van Esio. Esionen staan bekend om hun landbouw, visserij en mijnbouw, niet om nutteloze kennis over dingen als helingskunde! Het is daarom niet vreemd dat Gwain nooit echt een makkelijk leven heeft geleid. Hij was anders, raar, maar eigenlijk was hij nog raarder dan hij of iemand anders besefte.

Het was op een zonnige, zomerse dag dat Gwain de ware reden voor het vreemde in hem vond. Hij was toen net een week dertien jaar en zijn vader had hem opgedragen hooi van het land in de daarvoor bestemde hooiwagen te laden. Voor de verandering eens gehoorzaam ging hij aan het werk, bijgestaan door twee oudere neven. Een andere neef was niet op komen dagen waardoor er een hooivork werkeloos op de grond zwierf. Gwain, redelijk fanatiek aan het werk om er maar weer zo snel mogelijk vanaf te zijn, gleed uit over een losgeraakte spijker op de wagen en viel achterover van de wagen af, precies met zijn rug op de hooivork. Drie stalen punten doorboorde zijn lichaam en mistten net aan zijn hart. Zijn neven haasten zich naar hem toe, ervan overtuigd dat het elk moment gedaan kon zijn met hem. Om eventueel toch zijn lijden iets te verlichten, trokken ze de hooivork weer uit hem, maar Gwain stierf niet. Daarom probeerde één van hen het bloed te stelpen terwijl de ander hulp ging halen.
Ongeveer tien minuten later toen de andere neef was teruggekeerd met Gwains vader en grootvader, wachtte de neef de schrik van zijn leven. In plaats van een lijkbleek, stervend familielid, trof hij een werkende Gwain aan. Vrolijk als altijd, maar nog een beetje wankel op de benen en bedekt met zweet, stond de jongen gewoon weer hooi in te laden. In eerste instantie beschuldigden Gwains vader en zijn grootvader de neven ervan hen één of andere ziekelijke grap te hebben aangepraat, maar na het ontstane litteken op Gwains rug en het bloed op de grond te hebben gezien, moesten ze hen wel geloven en een walgelijk feit erkennen: Gwain bezat een krachtige vorm van magie! Het was werkelijk om van te kotsen!
Terwijl magie op veel plaatsen in Levea geëerd wordt, moeten de Esionen er niets van hebben. Sterker nog; ze verachten het, vinden het verschrikkelijk!
Het duurde dan ook niet lang voordat Gwain na dit ‘voorval’ werd verstoten door zijn familie en gelijk ook werd verbannen uit de hele Esionse samenleving.
Ten einde raad besloot Gwain uiteindelijk naar het Eiland te vertrekken, niet te verwarren met de Duistere Eilanden. Als kleine jongen had hij vaak genoeg verhalen gehoord over deze vervloekte plek, redelijk dichtbij de Esionse kustlijn. Het moest een plek van magie zijn, kortom een thuis voor hem. Met angst en wanhoop in zijn hart wist Gwain een sloep te bemachtigen waarmee hij naar het Eiland voer. Daar wachtte hem een grote verrassing; blijkbaar was hij niet de enige met dit idee geweest, want daar eenmaal aangekomen bleek er zich een hele samenleving op Barrûm, zoals het Eiland in de volksmond ook wel genoemd werd, te bevinden. Andere verbannen begaafden, tovenaars en magische wezens hadden hun heil op het Eiland gezocht en Gwain was meer dan welkom bij hen.

Vijf jaar ging voorbij waarna Gwain zichzelf op sommige vlakken haast niet meer terug kende. Al na het eerste jaar had hij zoveel bijgeleerd over magie en zijn hoofdkracht, vuur, ontdekt en in het tweede jaar had hij naast de standaardlessen in de magie, ook lessen in de krijgskunst gekregen. In het derde jaar had hij zijn sterke, betrouwbaarste bondgenoot gevonden, of eigenlijk hadden ze elkaar gevonden; Trust. Uiteindelijk na vijf jaar trainen en zich steeds verder te hebben ontwikkeld, werd Gwain door zijn leraren op het Eiland klaar geacht om de keuze te maken: bleef hij op het eiland of trok hij de wijde wereld in? Nog steeds avontuurlijk als altijd, koos Gwain het tweede.
Sindsdien zijn hij en Trust eigenlijk altijd onderweg en reizen ze gezamenlijk door Levea, op zoek naar nieuwe avonturen.

Overig: -

Plaatje (zie ook ava en onderschrift):


Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Elijah.
Level 2
avatar

Aantal berichten : 410
Registratiedatum : 28-06-12

BerichtOnderwerp: Re: Gwain Hayden   do jul 05, 2012 7:18 pm

Goedgekeurd (:
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Gwain Hayden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Levea :: Personages :: Jouw personage-
Ga naar: