Levea

A whole new world
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Laatste onderwerpen
» De stad Qwatar - Delicia
wo sep 11, 2013 5:06 am van Ian

» Het grootland - Het Naaldbos
ma sep 24, 2012 8:29 pm van Keira

» De ruïnes - Bergendal
za sep 22, 2012 11:51 pm van Deke

» Kamalita - Herberg de Zwarte roos
za sep 15, 2012 11:00 pm van Keira

» Oerwoud - Zuiderlanden
vr sep 14, 2012 3:03 am van Deke

» Fita - De bocht in de rivier
wo sep 12, 2012 2:54 am van Deke

» Het zwarte strand
ma sep 10, 2012 9:18 am van Ian

» Jura - het grote meer
ma sep 10, 2012 8:34 am van Keira

» Samino - Ebalt - De herberg
ma sep 10, 2012 6:52 am van Ruby

Statistieken
We hebben 41 geregistreerde gebruikers
De nieuwste gebruiker is Phineas.

Alle gebruikers hebben in totaal 2929 berichten geplaatst in 162 onderwerpen
Meest actieve berichtenplaatsers van deze week

Deel | 
 

 De Arswonda

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Keira
Level 1
Keira

Aantal berichten : 297
Registratiedatum : 21-06-12
Leeftijd : 23

BerichtOnderwerp: De Arswonda    ma jun 25, 2012 4:10 am

Naam: De Arswonda
Specialiteit: Praten met bomen en planten
Nummer op de kaart: Overal, maar op de vijf continenten bijna uitgestorven of gemengd met de rest van de wezens. Voor echte Arswonda moet je op de Duistere Eilanden zijn.

Algemene informatie:
De Arswonda is een vredelievend volkje dat leeft in harmonie met de natuur. Toch zijn zij meesters in het aanpassen op de omgeving. Tenzij een gedeelte van deze soort is afgeschermd van de rest van de wereld, leven ze in normale huizen en zijn ze net als normale mensen. Toch neigt elke Arswonda nog naar de natuur, waar hij of zij meerdere keren per week te vinden is. Dit komt voort uit de tijd dat zij de taal van de planten hebben ontwikkeld, hun stembanden zijn erop aangepast om de trage, krakende klanken van de bomen uit te stoten.
Een Arswonda vertoont nooit geweld, alleen ter zelfverdediging en bij het beschermen van de natuur. Het is ook zo dat een Arswonda nooit zal moorden, tenzij degene die hij aanvalt een plant of dier heeft mishandeld.
Verder zijn het gewoon mensen die meegaan in de maatschappij, normale banen hebben en vaak goed geld verdienen. Het enige waar ze nog in verschillen is het geloof. Zij geloven in de drie natuurgoden, Crav voor de dieren, Esra voor de planten en Meander voor de elementen, met daarbij Perlos, de samenhang van deze drie delen waar de wereld uit is opgebouwd.

Het uiterlijk:
Arswonda zijn eigenlijk normale mensen. Alleen veel langer. 2.50 meter is een beetje aan de kleine kant voor een volgroeide Arswonda, die tot zijn dertigste levensjaar doorgroeit. De meesten worden 2.75 meter en sommigen komen tot de drie. Het enige waar je een Arswonda verder aan kan herkennen, is de groene tint die ze krijgen in de buurt van een bos, park of wei. Er valt dan een groene zweem over hun huid, haar en irissen. Als een Arswonda het wil, maakt hij zichzelf in het bos helemaal groen om niet op te vallen.
Omdat de kleren niet meekleuren, dragen Arswonda vaak groen. Als ze zich hebben aangepast, dragen ze gewoon alles, maar elke Arswonda heeft een speciaal groen, bruin of grijs gewaad, lange jurk, voor de maandelijkse rituelen. De oorspronkelijke kledingstijl beschrijft ook deze kleding, en verder harnassen van boombast, bladen en andere natuurlijke stoffen. Heeft een oorspronkelijke Arswonda geen harnas nodig, dan is hij naakt.

Bestuur:
De Arswonda luisteren gewoon naar de regering van het gebied waar ze leven. Zo leven zij. Ze hebben wel een speciale leider binnen het geloof. Ergens op de wereld is een plek waar nooit iemand komt. Volgens de legende staat hier een gigantische boom waar een machtige heks in woont. Via de boom verspreidt ze haar profetieën over de wereld. De bomen over de hele wereld, die allemaal met elkaar verbonden zijn, zingen dan de profetie, waarna de Arswonda hem op kan volgen.

Huisvesting:
Een Arswonda leeft in een normaal huis, weliswaar met deurposten van drie en een halve meter, maar verder normale huizen. Alleen de oorspronkelijke Arswonda leven anders. De Arswonda van de vlakten leven in makkelijk op te bergen tenten, de Arswonda uit de bossen leven in vaste boomhutten.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
De Arswonda
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Levea :: De algemene informatie :: Landen, steden en volkeren-
Ga naar: