Levea

A whole new world
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Laatste onderwerpen
» De stad Qwatar - Delicia
wo sep 11, 2013 5:06 am van Ian

» Het grootland - Het Naaldbos
ma sep 24, 2012 8:29 pm van Keira

» De ruïnes - Bergendal
za sep 22, 2012 11:51 pm van Deke

» Kamalita - Herberg de Zwarte roos
za sep 15, 2012 11:00 pm van Keira

» Oerwoud - Zuiderlanden
vr sep 14, 2012 3:03 am van Deke

» Fita - De bocht in de rivier
wo sep 12, 2012 2:54 am van Deke

» Het zwarte strand
ma sep 10, 2012 9:18 am van Ian

» Jura - het grote meer
ma sep 10, 2012 8:34 am van Keira

» Samino - Ebalt - De herberg
ma sep 10, 2012 6:52 am van Ruby

Statistieken
We hebben 41 geregistreerde gebruikers
De nieuwste gebruiker is Phineas.

Alle gebruikers hebben in totaal 2929 berichten geplaatst in 162 onderwerpen
Meest actieve berichtenplaatsers van deze week

Deel | 
 

 De Krasve Nomaden

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Elijah.
Level 2
Elijah.

Aantal berichten : 410
Registratiedatum : 28-06-12

BerichtOnderwerp: De Krasve Nomaden   di jul 10, 2012 7:15 am

Naam volk: De Krasve-Nomaden, Krasve is hun naam voor het Grootland.
Staat/Land: Het Grootland, soms trekken ze om de bergen heen en komen ze in het land van de Gha-aMa-tash.
Specialiteit: Snelheid
Nummer op de kaart: 18
Copyright: Jorn

Algemene informatie:
De Nomaden zijn een volk dat leeft op de uitgestrekte steppen van het Grootland. Hun manier van leven doet denken aan die van de Indianen van de Great-Plains in Noord-Amerika, al jagen deze niet op bizons. De Krasve-Nomaden trekken achter de lichtherten aan, een hertenras. De geweien van deze wezens bestaan uit puur licht en heeft genezende krachten. Toevallig trekt dit dier in gigantische kuddes over de steppen, en de Nomaden gaan erachter aan. Ze wonen nooit op een en dezelfde plek en de meeste van hen hebben dan ook vestigingsangst. Binnen een week moeten ze echt weer verder getrokken zijn. Ze hebben het ook niet zo op buitenstaanders en zijn te gehaast om in een normale samenleving te leven.
Zij wijden hun leven aan hun god Terra, de aarde. Ze geven hem alles wat ze denken dat hij nodig heeft. Elke Nomade leeft in harmonie met de aarde en de natuur. Zij zullen uit een kudde ook nooit teveel herten halen, zodat de kudde langzaam uit zal sterven.
Daar komt nog bij dat ze geen rijdieren gebruiken om achter de lichtherten aan te reizen. Met hun gespierde benen behalen ze dezelfde snelheid als het lichthert, beide rennen iets langzamer dan een cheeta. Natuurlijk rent de Nomade nog iets sneller, omdat hij het hert anders niet kan inhalen om zijn keel met een mes door te snijden. Speren gebruiken ze niet.

Uiterlijk:
Een Krasve-Nomade ziet eruit als een mens, vaak wat kleiner, licht gebouwd maar met sterke benen. Elke Nomade heeft een totem, die ze krijgen op hun zestiende verjaardag. Het is een stempel van een bepaalde substantie die nooit meer weggaat en licht geeft in het donker. De stempel staat voor wat voor mens je bent. Een leider typ en elke zoon van het Opperhoofd krijgen vaak een gewei op hun voorhoofd, het gewei van een lichthert. Een zorgzaam typ krijgt een blad en een sterk typ een rots. Zo zijn er nog veel meer. Meteen wordt ook je hele lichaam beschilderd. Pols- en enkelbanden, die herhaald worden over de hele armen en benen. Ook het gezicht, de rug en de hals worden beschilderd. De lichaamstekeningen zijn een herhaling van de totem op hun voorhoofd. Een zorgzaam typ zal bijvoorbeeld beschilderd worden als een boom. Alleen de borst en buik zullen altijd ‘naakt’ blijven.
De kleding is ook heel simpel, vrouwen hebben een lang kleed aan, zij hoeven dan ook niet veel te rennen, alleen als er gereisd wordt. Bij mannen licht het eraan wat ze het fijnst vinden tijdens de jacht. Sommigen hebben een soort hemd aan, heel soms zelfs een lange broek, de meesten alleen een korte broek en dan zijn er nog bij die zelfs een broek vervelend vinden en helemaal naakt achter de lichtherten aanjagen. Het Opperhoofd van een stam heeft ongeveer dezelfde kledingkeus als de rest van de mannen, hij heeft er alleen een cape bij.
Nog een laatste, uiterlijk puntje. De Krasve-Nomaden hebben vleugels, vaak twee of drie paar, van immense afmetingen. Ze kunnen er alleen niet mee vliegen. Het bovenste vleugelpaar is het grootst, vaak rond de vijf meter spanwijdte, de paren daaronder worden steeds een meter kleiner. Deze vleugels zitten natuurlijk op de rug. Eens in de zoveel tijd wordt er echter een prachtexemplaar geboren. Deze heeft vier paar vleugels, waarvan de bovenste ongeveer 7 meter spanwijdte, en vleugeltjes op de enkels. De vleugels kunnen elke kleur hebben, soms helemaal wit en soms zelfs zo dat ze bijna licht geven, en zijn uitgegroeid op het zestiende levensjaar.

Bestuur:
Er zijn meerdere stammen en elke stam heeft zijn eigen opperhoofd, die met de oudste en sterkste mannen de regels vaststelt. Vleugels zijn geen symbool van macht, dus degene met de grootste vleugels hoort niet meteen in de stamraad.

Huisvesting:
De Krasve-Nomaden leven in makkelijk op te bouwen en af te breken tenten. Ze blijven nooit lang op een plaats en trekken achter de lichtherten aan.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
De Krasve Nomaden
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Levea :: De algemene informatie :: Landen, steden en volkeren-
Ga naar: